Новини

​Весна – найкращий гастро-привід!

19.04.2018

Щороку ресторани пропонують десятки акційних пропозицій та чимало новинок, стимулюючи попит гостей на ті чи інші страви. Їсти овочі навесні вже давно не так раціонально, як просто необхідно, адже організм потребує вітамінів для відновлення сил.

За статистикою, найбільш «весняні», зелені та яскраві страви користуються попитом серед населення починаючи з квітня.

Лідирують у рейтингу свіжі овочі та овочеві мікси – морква, білокачанна та цвітна капуста, буряк та броколі – незамінне джерело вітамінів, антиоксидантів, мінералів та харчових волокон. Найкраща поміч імунітету – це кисломолочні продукти, а для зміцнення серця (яке, як відомо, навесні вистрибує з грудей) корисна риба, багата на омега-3 та вітамін D. І, зрештою, фаворит року – цитрусові з великим вмістом аскорбінової кислоти для запобігання прикрого весняного грипу.

Компанія «Papa&Mama» представила оновлену весняну пропозицію у трьох закладах: «Blues&Jazz» (Рівне, вул. 16 липня, 7), «Offroad» та «Porscheнь» (Колоденка, вул. Рівненська, 1а). Тепер у меню карпачо з буряка із соусом Песто, тар-тар з яловичини та п’ять видів овочевих салатів на радість вегетаріанців.

Також пропонується окрошка та легендарний мінестроне – один з найпопулярніших італійських супів. Традиційний рецепт приготування педбачає технологію, за якою частина відваренх овочів подрібнюють я у блендері, а інша половина залишається в супі у суцільному вигляді. Мінестроне вважається сезонним супом, що готується із тих овочів, які доступні на місцевих ринках саме у цей час.